En serie bilder från Huvudstorp No4 där jag höll i kryddprovning i veckan. Vi har tagit fram ett underlägg med inspiration från vinprovning. Kvällen är upplagd så att man provar olika maträtter, alla kryddade på olika sätt med Herbarias kryddor. På underlägget finns recept på rätterna och det finns möjlighet att anteckna kryddtips och fakta om kryddorna.
När vi smakat på de små rätterna, fem till antalet, går vi över till att prata om olika pepparsorter, och provsmakar och identifierar också var smakerna sitter. Vi pratar om hur peppar växer och hur den bearbetas och lagras. För de allra flesta blir det en aha-upplevelse att peppar kan smaka så olika och att det finns så många spännande sorter.
Titta på bilderna och njut av färgerna – den trivsamma miljön hos Gunilla på Huvudstorp No4 är perfekt för en kryddprovning. Vi håller kryddprovningar i butiker, restauranger och hos företag. En provning kan vara ett välkommet avbrott i en konferens.
Bilder: AnnaKarin Nilsson
Brasilianskt rosépepparträd
Omogen peppar – plantan ger grönpeppar, svartpeppar och vitpeppar
Cubebepepparblomma
Långpepparblomma
Skördeklar Tellicherrypeppar
Alla pepparbilder med tillstånd av Gernot Katzer