Nu har jag äntligen börjat experimentera med curry i kex och bröd. Nästa utmaning blir kakor. Har sett en hel del läckra bakverk på nätet som får tjäna som inspiration.
Jag nämnde förra sommaren för Cecilia Broms på BlendingBliss att jag googlat på detta och att det nog var värt att prova. Cecilia var snabb på att anamma idén och skapade ett bröd med Black Magic curry från Herbaria för LCHF-tidningen Mat och Hälsa Nu är den tyvärr nerlagd men länken går till deras FB-sida som drivs vidare av Anne Aobadia som var redaktör på tidningen.
Jag testade att göra currykex med Black Magic och lite flingsalt. Googla på kex för recept på degen och krydda den med curryn. Gör en rulle och lägg den i frysen ett par timmar. Ett bra knep för att man ska kunna skära tunna skivor. Skiva tunt, strö på lite flingsalt och grädda enligt receptet. Kexen blev riktigt goda!
Till jul bakade jag bröd som kryddades med Six Spices. Jag tillsatte också russin i degen. Kul, för smaken påminde lite om vörtbröd – och den passade riktigt bra till julskinkan.