Det är alltid svårt att vet vilka sorter och hur mycket av varje man ska packa. På olika platser samlas olika människor som har olika önskemål. Men oftast lyckas vi pricka rätt. Och alla kryddblandningarna är ju lika underbara, bara olika och passar till olika saker. Den här gången dukade vi upp staplar av burkarna på en sliten gammal dörr som en gång varit vitmålad. Vi brukar placera dem lite hur som och variera mycket, då blir det inspirerande för kunderna att leta fram läckra sorter. Vid varje sort ställer vi alltid en testburk – det viktiga är att kunna dofta och smaka om man vill.
Det blev fint att dekorera med gamla linnedukar som vi bara lade lite sporadiskt på bordet. Övrigt pynt fick bli tidningar som skrivit om kryddorna. Här Expressens GI-bilaga där vi fick en helsida med de provensalska vildblommorna.
Linn och de andra hade gjort ett kanonjobb med att skapa rätt lantlig stämning. Gräset i tältet täcktes med gamla trasmattor och den ”röda” mattan vid ingången hälsade alla välkomna.
Linn dokumenterade flitigt, det är så kul att se när arrangören är på hugget och skapar mervärde åt alla.
Asif från Bustamente Promotions bjöd på smakprover av finfina olivoljor och har också sardeller och ekologiska alger i sitt sortiment.
Fruemöllan och Bjärhus gårdsbutik sålde godsaker som en jättenyttig läskande morots och havtornsdryck. Mums! Kanske hittar du inom kort Herbarias kryddor i deras gårdsbutik.
Våra närmsta grannar var de läckra tjejerna från Agneta Livijn