Enkel dessert som du också enkelt kan trolla fram med överblivna bitar av kakor.
Gelé: Kaka: Hallonsirap: Vaniljkräm: Gelé Kaka Hallonsirap Vaniljkräm Ingredienser
35 g Frystorkat Hallonpulver från Fresh As
30 g strösocker
3 dl vatten
4 gelatinblad (lägg dem i kallt vatten)
4 ägg
1 msk kokande vatten
1,9 dl strösocker
1 msk vetemjöl
140 g majsmjöl
2 tsk bakpulver
50 g strösocker
1 dl varmt vatten
2 msk Frystorkat Hallonpulver från Fresh As
0,25 dl mjölk
0,65 dl grädde
2 äggulor
25 g strösocker
8 g majsmjöl
1/4 tsk vaniljpasta
1,25 dl grädde vispad, att blanda i på slutetInstruktioner
Blanda fruktpulver och socker. Häll vattnet i en kastrull. Tillsätt fruktpulver och socker och låt allt koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen och tillsätt de uppblötta gelatinbladen. Häll upp i glasen som desserten ska serveras i och ställ in dem i kylskåpet så gelén stelnar.
Värm ugnen till 180°. Klä en ugnsform med bakplåtspeppar. Vispa 4 äggvitor med 1 msk kokande vatten till ett fast skum. Tillsätt långsamt sockret under vispning. Fortsätt vispa tills sockret är upplöst. Blanda ner äggulorna en i taget. Sikta i mjöl, bakpulver och majsmjöl och vänd försiktigt ner det i smeten. Bred ut smeten i formen. Grädda 15–20 minuter.
Vispa tills socker och pulver lösts upp.
Koka upp mjölk och grädde. Vispa samman äggulor, socker, majsmjöl och vanilj. Ta kastrullen från värmen och tillsätt blandningen med het mjölk och grädde under vispning. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och låt allt sjuda under omrörning. Sjud i 3–5 minuter tills smaken av majsmjöl försvunnit. Täck med plastfilm och ställ in i kylen. Vänd ner vispad grädde när vaniljkrämen kallnat. Servering Skär kakan i bitar och täck gelén i glasen med dem. Ringla över sirapen. Skeda över vaniljkräm. Tillsätt hallon och ett lager vaniljkräm till. Toppa med smulade hallon.
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.