1,2 l buljong med Bella Buljong från Herbaria Koka upp 9 dl buljong. Fräs riset i 1 msk olja. Tillsätt 1/3 av buljongen och fortsätt att tillsätta buljong under tiden riset kokar under omrörning. Skala och ansa kålrabbi, salladslök och persilja. Skär allt i mindre bitar (även stjälkarna på persiljan). Låt morötter och kryddor koka mjuka i resterande buljong i ca 10 minuter. Mixa! Tillsätt persiljan till sist för att ge fin färg. Putsa under tiden svampen och skär den i lika stora bitar. Fräs svampen i olja under ca 3 minuter. Krydda med Skogslycka, rör om och ta pannan från värmen. Efter ca 18 min är riset klart (rör hela tiden). Smaka av med Skogslycka. Låt risotton dra ca 2 minuter och servera med svampen.Grön risotto & Skogslycka
Skriv ut
Ingredienser
300 g risottoris
3 msk rapsoljal
2 salladslökar
400 g kålrabbi
2 knippen persilja
100 ml vittvin
400 g svamp
2 msk Skogslycka från Herbaria
1 msk smörInstruktioner
Tips: De mixade kryddorna gör risotton krämig, tillsätt eventuellt även riven parmesan och en klick smör. Servera med rosastekta rådjursmedaljonger som passar fint till kryddningen.
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
Grön risotto & Skogslycka
165
Har du tillagat detta recept?
Hur smakade det?
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
previous post
Vilda Hilda hummus
Subscribe
0 Comments
Oldest