Hallonparfait Bärspegel Parfait Blanda en halvtimme i förväg hallonpulver och mjölk tills blandningen är helt klumpfri. Vispa äggulor med socker tills det blir vitt och pösigt. Vispa crème fraîchen luftig och tjock och blanda ner den. Vispa grädden till en medelfast skum och vänd ner det. Bärspegel Blanda socker och vatten och låt det koka till en simmig lag. När sockerlagen svalnat, vispa ner hallonpulvret och rör tills alla klumpar lösts upp. Låt lagen vila i kylskåpet tills den tjocknat något. Montering Placera en parfait på en tallrik och fördela bärspegeln runt om. Garnera med smulade hallon och körsbär från Fresh as.
Ingredienser
4 äggulor
0,4 dl strösocker
1,5 dl crème fraîche
1,5 dl vispgrädde
2 msk hallonpulver
4 msk mjölk
Frystorkade hallon och körsbär från Fresh as
En silikonform med 8 halva sfärer
3 dl vatten
0,75 dl strösocker
2 tsk Hallonpulver från Fresh asInstruktioner
Vänd slarvigt ner hallonblandningen i parfaitsmeten.
Fördela parfaitsmeten i silikonformen. Eventuellt överbliven parfait kan bredas ut i tunt lager och frysas (skär ut dekor till desserten) eller frysas ner i små glas.
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
Hallonparfait på bärspegel
11
Har du tillagat detta recept?
Hur smakade det?
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
previous post
Chocolate bark
Subscribe
0 Comments
Oldest