Herbaria LangZu BBQ tofu med gröna bönor
Skriv utIngredienser
4 tsk Herbaria LangZu BBQ
4 msk sojasås
7 msk rapsolja
400 g färsk tofu
1/2 knippe mynta
4 vårlökar
10 g ingefära (ca 3 cm)
1 lime eller citron
500 g gröna bönor
1 msk sesamolja
4 msk sojasås
Instruktioner
Skär tofun i 2 cm tärningar, lägg dem i en grund form på hushållspapper, täck med hushållspapper, tryck till lätt med en andra form och låt stå i cirka en halvtimme. Marinera nu tofun med en blandning av LangZu BBQ, sojasås och 4 msk rapsolja, låt den vila – en halvtimme är bra, två timmar är bättre.
Skölj mynta och vårlök, plocka myntabladen, skär vårlöken i ringar, separera de ljusa ringarna från de mörkgröna. Skala, skiva och hacka ingefäran. Pressa ur limejuice. Rengör bönorna, skär av ändarna och blanchera bönorna i saltat vatten eller koka dem precis är al dente och låt dem rinna av.
Hetta upp 2 msk rapsolja i en stor non-stick stekpanna. Stek tofun på medelvärme i 8 minuter tills den är gyllenbrun, vänd först när tärningarna är lätt stekta.
Ta bort den färdiga tofun från pannan, tillsätt 1 msk rapsolja och 1 msk sesamolja, fräs de ljusa vårlöksringarna en kort stund tillsammans med ingefäran. Glasera med resterande marinad och limejuice, tillsätt bönorna och 4 matskedar vatten. Smaksätt med soja och servera tillsammans med tofun. Strö till sist generöst med de mörkgröna vårlökringarna och mynta på rätten.
Tips: Hemligheten med krispig, saftig tofu är att lägga bitarna i press en liten stund innan du steker dem! Det passar bäst med ris till den friterade LangZu BBQ-tofun med gröna bönor och ingefära.
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.