Varje år den 6 januari, på trettondagen har vi öppet hus för vänner och familj. Bjuder på enkla rätter, vin eller öl och bröd (och efterrätt, det här året blev det apfelstrudel). Vi njuter av att kunna föra samman våra olika vänner så att de lär känna varandra.
Det här långpannebrödet bjöd vi på i år. Jag sätter en lös deg med väldigt lite jäst, vetemjöl och kallt vatten och gärna en rejäl skvätt olivolja, och låter den jäsa i kylskåpet minst över natten. Tar fram degen och låter den jäsa ytterligare ca en timme. Häller över den lösa degen i en långpanna med bakplåtspapper och jämnar till den.
Det här brödet kyddade jag med Black Magic, en mörk mustig curry från Herbaria. Jag tillsätter curryn redan från början i degen. Curryn ger hetta och djup, och brödet får fin smak. Jag älskar smaken av citron i bröd och lägger på tunna citronskivor före gräddningen. Nästa gång ska jag trycka ner ena sidan på skivorna i brödet för att få ännu mer citronsmak. Testa det är makalöst gott med citronsmak i matbröd!
Rosmarinen på toppen blev kanske lite ”too much”, men jag var tvungen att testa rosmarinen från Herbarias nya bassortiment. Och den motsvarade förväntningarna, rosmarindoften som kom ur ugnen under gräddningen var magisk.