Yoghurtkräm Rabarber Myntaolja Till servering Yoghurtkräm Rabarber Myntaolja Till servering: Stjälp upp yoghurtkrämen på en tallrik. Garnera med myntaolja längs krämens ytterkant. Garnera med Fresh as hallon och mandarinklyftor och en liten kvist mynta.Mandarin med hallon, yoghurt och rabarbersås
Skriv ut
Ingredienser
450 g osötad filtrerad grekisk yoghurt (utgångspunkt 700 g yoghurt)
1,5 dl rabarber (se nedan)
30 g flytande honung
1,5 gelatinblad
6 serveringsringar
200 g rabarber i bitar
4 dl vatten
100 g strösocker
50 g färsk mynta
0,75 dl druvkärnolja
Hela Hallon från Fresh As
Mandarinklyftor från Fresh AsInstruktioner
Blanda yoghurt och honung, justera sötman om det behövs. Mjuka upp gelatinbladet i iskallt vatten. Värm vätskan från rabarbern och tillsätt gelatinbladet. Rör tills gelatinet är helt upplöst. Tillsätt en fjärdedel av rabarbervätskan till yoghurten och blanda snabbt, tillsätt resten och blanda väl. Häll i ringarna och ställ in dem i kylskåpet över natten.
Låt ingredienserna koka upp och sjud dem 20 min. Häll allt i en mixer och kör tills allt mixats. Sila bort ev fasta trådar.
Blanchera myntan hastigt i kokande vatten och lägg den därefter direkt i isvatten. Tryck ut vattnet och lägg bladen i en mixer. Tillsätt oljan och mixa 3 min. Sila och förvara i en flaska med pip i kylskåpet.
Hela hallon och mandarinklyftor från Fresh as.
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
508
Har du tillagat detta recept?
Hur smakade det?
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
previous post
Chokladdoppade frystorkade frukter
Subscribe
0 Comments
Oldest