Havrebotten: Mangoparfait: Bärspegel: 200 g hallon Havrebotten: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt smeten sjuda upp. Bred ut den tunt (1/2 cm) på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 200° varm ugn tills den får lite färg. Skär ut botten och kanter enligt måtten på den form du tänker använda medan havrebottnen fortfarande är varm. Klä formen invändigt med bitar som täcker (klä gärna formen först med plastfolie). Mangoparfait: Vispa äggulor och strösocker riktigt vitt och pösigt och tillsätt mangopulvret. Fortsätt vispa en liten stund så smeten blir homogen. Tillsätt crème fraiche och vispa samman. Bärspegel: Koka upp hallon och socker och låt koka några minuter. Passera genom en sil och skeda ut på uppläggningsfatet innan parfaiten läggs upp. Ta ut parfaiten ur frysen en halvtimme före serveringen. Mangoparfait på bärspegel
Skriv ut
Ingredienser
150 g smör
60 g (2 dl) havregryn
90 g (1,5 dl) vetemjöl
170 g (2 dl) strösocker
0,5 dl vispgrädde
1 tsk bakpulver
4 äggulor
0,75 dl strösocker
2–3 msk frystorkat mangopulver från Fresh as
1,5 dl crème fraîche (34 %)
1,5 dl vispgrädde
Frystorkade hallon, jordgubbar eller plommonskivor från Fresh as
50 g strösockerInstruktioner
Vispa grädden och vänd försiktigt ner den. Häll parfaiten i den fodrade formen, smula på frystorkad frukt och tryck till med fingrarna så de fastnar. Ställ formen i frysen.
Om formen är klädd med plastfolie går det lätt att stjälpa upp parfaiten. Servera parfaiten på en bärspegel av hallon.
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
Mangoparfait på bärspegel
1,2K
Har du tillagat detta recept?
Hur smakade det?
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
previous post
SVARVADE RÖDBETOR I RADICCIOBLAD MED VILDA HILDA
Subscribe
0 Comments
Oldest