Jag tycker allra bäst om omeletter som är krämiga av ost – gärna flera sorter, det är gott att blanda brie, getost och en god hårdost. Om om man med en snabb handrörelse skickar upp omeletten på kanten och knickar till så den lägger sig dubbel smälter osten perfekt.
Den här omelettsmeten är kryddad med Pumpakungen vilket gör den härligt gul. När omeletten stelnat lite grann efter att jag föst runt den i pannan lägger jag på skivor av brieost och tunt skivad röd paprika. Låt omeletten ”stanna” lite till innan du gör den där proffsiga knicken. I en annan panna har jag då påpassligt nog fräst några färska salviablad i olja så de blivit krispiga.
Garnera med de ljuvligt doftande bladen.
Ingredienser i Pumpakungen: Kokos*, bergsalt, rårörsocker*, vitlök*, ingefära*, gurkmeja*, paprika*, kanel*, spiskummin*, korianderfrö*, kardemumma*, svartpeppar*, vanilj*, cayennepeppar*. *Från kontrollerade ekologiska odlingar.