Pastadeg: 3 dl vetemjöl (eller byt ut en del av det mot durumvetemjöl) 2 msk olivolja 1 ägg 3-4 msk vatten 1/2 tsk salt 1 1/2 – 2 msk frystorkat rödbets- eller grönt ärtpulver från Fresh as Vi vill bara laga mat med naturliga ingredienser, basta! Nu har jag fått inspiration till att göra egen pasta och använda Fresh as frystorkade pulver som färg i stället för de konstgjorda pastafärger som finns på marknaden. Det här receptet blev väldigt bra, jag lyckades kavla ut degen millimetertunt efter att den fått vila i kylen ett par timmar. Kanske var det just den långa vilotiden som gjorde arbetet så enkelt ... Recept: Jag blandade alla ingredienser och körde degen i matberedaren tills färgen fördelats i hela degen och den känns blank och smidig. Sedan fick den vila under plastfolie i kylen. Mjölade min marmorplatta på köksön och kavlade ut den till en tunn platta. Tack vare marmorunderlaget går det att få pastadegen millimetertunn. Jag mjölade ytan lätt och rullade ihop degen, samt skar tunna remsor av den. Jag tog tag i en änden och skakade så den rullades ut och la längderna i små högar att torka. Kokte därefter pastan i 1–2 minuter beroende på tjockleken.
Ingredienser
Instruktioner
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
548
Har du tillagat detta recept?
Hur smakade det?
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
previous post
Ärtcrumble
Subscribe
0 Comments
Oldest