Plommongravad lax Mandarin-fänkålsslaw Grön olivpasta Plommongravad lax Mandarin-fänkålsslaw Grön olivpasta Servering: Lägg upp laxen på mandarin-fänkålsslawen, placera en tesked med
Ingredienser
30 g strösocker
30 g salt
15 g Frystorkat Plommonpulver från Fresh As
200 g urbenad laxfilé
10 st Frystorkade Mandarinklyftor från Fresh As
Skär ut filéer på fem färska mandariner
100 g späd fänkål
Olivolja
Pressad citron
250 g gröna kärnfria oliver
2 msk olivolja
Mixa oliverna med olivoljan till en mjuk pasta.
Vinägrett med gröna oliver
250 g gröna oliver
1 tsk strösocker
1 tsk senapspulver
3 msk chardonnayvinäger
2,5 dl druvkärneoljaInstruktioner
Blanda salt, socker och plommonpulver och gnid in ytan på laxfilén. Täck
med plastfolie och lägg in i kylskåpet över natten. Ta försiktigt bort
socker-saltblandningen med en pappershandduk nästa dag och skär laxen i
skivor.
Lägg mandarinfiléerna i en skål. Skiva fänkålen tunt med mandolin, blanda
och tillsätt olivolja och citronsaft. Smaka av med salt.
Mixa oliver, socker, senapspulver och vinäger. Tillsätt långsamt oljan så
att det bildas en emulsion. Ställ in i kylskåpet.
grön olivpasta vid sidan och skeda vinägretten över. Garnera med ärtskott
och Fresh as mandarinklyftor.
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
399
Har du tillagat detta recept?
Hur smakade det?
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
previous post
Marängsviss
Subscribe
0 Comments
Oldest