Torsk- och räkbullar med grönsakscurry och Mild Wild Green

Foto: sos-design ® Germany

Till 4 personer
2 vitlöksklyftor
2 gula lökar
1/4 röd paprika
2 msk ghee
Havssalt
Hot’n Spicy (Herbaria)
250 g räkor
250 g torskfilé
1 msk Dijonsenap
1 msk majonnäs
Grönsakscurry:
100 g av vardera sockerärtor, gröna bönor, Pak Choi, grön paprika, broccoli, purjolök
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 msk ghee
1 msk råsocker
1,5 msk Mild Wild Green Curry (Herbaria)
2 dl kokosmjölk
3 msk rostade cashewnötter
Havssalt

Förberedelsetid: 40 min / tillagningstid: 20 min
Bullar: Hacka 1 gul lök, 1 vitlöksklyfta och paprikan. Fräs allt en kort stund i 1 msk ghee. Krydda med salt och Hot’n Spicy, låt svalna i kylskåpet. Hacka räkorna grovt. Tärna torskfilén och kör den 10 sek i matberedaren. Blanda ner den kryddade gheen, räkor, senap och majonnäs. Forma små bullar. Stek dem antingen 4 min i lite ghee eller ångkoka dem 10 min.
Grönsakscurry: Ansa alla grönsaker och skär dem i ca 2 cm stora bitar. Skala och hacka vitlök och lök fint, fräs löken i 1 msk ghee och 1 msk socker. Tillsätt Mild Wild Green Curry, låt den fräsa med en kort stund och tillsätt kokosmjölken. Tillsätt grönsakerna efter 4 min, lägg på lock och låt allt sjuda 5 min till. Smaka av. Hacka cashewnötterna och strö dem över curryn.

 

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer