Påse med färska tomater på väg ner i frysen och mitt experiment Portofino-tomatchutney – helt enkelt inlagda körsbärstomater – i konserveringsburkar. Känner mig som en hamster som vägrar samla inför vintern, utan vill äta upp allt direkt. Vår dag i Vikentomaters saluhall avslutar jag vid spisen för att ta till vara underbara körsbärstomater av olika sorter.
Recept på inläggningen får du här
Lägg ca 1 kilo körsbärstomater i en kastrull, tillsätt 1/2 dl socker, 1 dl rödvinsvinäger och 2 msk Portofino från Herbaria. Låt allt småkoka ca 20 minuter och fyll på rena glasburkar. Det enklaste sättet att rengöra burkarna är att skölja burkarna i kokande vatten. Låt dem torka helt innan du häller i chutnyn.
- Portofino innehåller: Apelsinflingor, citronskal, ringblommor, nanamynta, tangerinextrakt, fänkål, lavendelblommor, lakrits, blåklintsblommor. Allt kommer från kontrollerade ekologiska odlingar.