3 msk strösocker Den enklaste smörkolan som finns gör du på 5 minuter. Den smakar helt ljuvligt av det frystorkade pulvret och blommorna blir pricken över i i smakbilden. Det bästa med att koka smörkola på frystorkat pulver är att du slipper koka bort en massa vatten från frukten. Pulvret tillsätter du till sist och därför blir också fruktsmaken så fräsch. Blanda allt i en kastrull och koka till ca 122-125 grader. Det tar cirka 5 minuter. Var uppmärksam, det går snabbt på slutet. Dra kastrullen från värmen och tillsätt frukt/bärpulvret. Rör snabbt runt så att det inte bildas klumpar.
Smörkola med plommon och rosépeppar
Skriv ut
Ingredienser
3 msk vit sirap
3 msk smör
2 msk frystorkat frukt- eller bärpulver från Fresh as
Rosépeppar
Provensalska Vildblommor från HerbariaInstruktioner
Vill du vara på säkra sidan ta hjälp av någon som siktar ner pulvret samtidigt som du rör i kolasmeten. Häll upp i en form klädd med bakplåtspapper och strö på rosépeppar och några få blomblad. Låt stelna, skär i bitar och slå in i smörgåspapper.
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
650
Har du tillagat detta recept?
Hur smakade det?
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
previous post
Pastafärg med naturliga ingredienser
Subscribe
0 Comments
Oldest