Jag hittade kravmärkta tigerräkor på ICA – så bra, då blir det frästa räkor med squash och crème fraîche till middag.
Började med att skiva och strimla squashen och fräste den sedan i smör som jag kryddat med Herbarias Pizza e Pasta. Det gav riktigt härlig smak åt den rätt meningslösa smaken av squash.
Lät räkorna tina på hushållspapper och torkade dem noga. Det är inte kul när allt bara flyter av vatten i stekpannan när räkorna läggs i. Efter att jag torkat dem gned jag in dem med Karibiens Skatter.
Jag tärnade bifftomat och gravlax rätt så grovt. När squashen började få färg lade jag ner tomaterna, och efter en stund när en del vätska av tomaterna ångat bort tillsatte jag de råa räkorna. Hög värme och mycket omrörning är det som gäller nu! Det tar ca 5 minuter för räkorna att bli klara. En kort stund innan är de är klara tillsätter jag gravlaxen.
Jag serverar räkröran med en klick crème fraîche och en bit bröd för att suga upp den goda såsen.