
Veganskt kycklingbröst med Herbaria Coffee BBQ
Skriv utIngredienser
4 veganska kycklingbröst (ca 100 g styck)
3–4 msk Herbaria Coffee BBQ
200 g zucchini
100 g svamp
150 g körsbärstomater
3 msk olivolja
1 citron
Instruktioner
Krydda kycklingbrösten med 2 matskedar Coffee BBQ. Tvätta zucchinin och halvera den på längden, skär den lätt diagonalt i tjocka skivor. Rensa svampen och skär stora svampar i skivor. Tvätta körsbärstomaterna och låt dem vara hela.
Stek kycklingbrösten med olivolja på medelvärme tills de är gyllenbruna på båda sidor. Ta bitarna från stekpannan och låt dem vila på en varm tallrik. Tillsätt grönsakerna i pannan och fräs dem i 5 minuter tills de är al dente. Skär citronen i klyftor att servera tillsammans med kycklingbrösten och grönsakerna.
Tips: Smakar perfekt till en fräsch bladsallad. För att tillaga de veganska kycklingbrösten på grillen, gnid in lite olivolja, krydda och grilla dem på ett galler på medelvärme. Stek i detta fall grönsakerna separat i en stekpanna med 2 msk olivolja och en nypa Coffee BBQ.
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.